Creature from the Black Lagoon

Här levererar den välkända spelutvecklaren NetEnt en spelautomat fullspäckad av funktioner. Spelautomaten är dessutom inspirerad av en riktig kultfilm! Filmen det handlar om är den gamla svartvita skräckfilmen Creature from the Black Lagoon från 1954, eller som den heter på svenska: Skräcken i den Svarta lagunen. NetEnt är kända för att tillverka spel som har en unik karaktär, och för att köpa licens till kända filmer, TV-serier och musikartister, så också i det här fallet. Monstret i filmen ser ut som ett mörkt urtidsdjur som är hälften fisk, och hälften människa, och han bor i lagunen där en grupp människor som är ute på en expedition har hittat guld. Snart uppstår kampen mellan människa och monster, och vill du veta vem som vinner så får du titta på filmen!

Spelet Creature From the Black Lagoon är filmen trogen i temat, där vi ser den svarta lagunen i bakgrunden och symbolerna utgör karaktärerna och utrustningen i filmen. Spelet har fem hjul, tre rader och 20 fasta vinstlinjer. Spelet har flertalet roliga funktioner och bonusar såsom sticky wilds med omsnurr, vilket betyder att om en wild-symbol dyker upp på hjulen stannar den kvar under nästa gratis omsnurr. Wild-symbolerna kan också duplicera sig till det intilliggande hjulet, och det finns även möjlighet att vinna gratissnurr! Vinner du gratissnurr får du spela det spännande bonusspelet och möta det läskiga monstret, där du måste försöka att rädda Kay – expeditionens enda kvinna. Läs vidare om du vill veta mer ingående om spelets alla bonusfunktioner!
Vinstlinjer och insatser
I det här spelet finns 20 fasta vinstlinjer, vilket betyder att alla vinstlinjerna är aktiva vid alla snurr. Du har möjligheten att både ändra myntvärdet och insatsnivån i spelet, vilket gör att du enkelt kan justera hur mycket pengar du vill lägga på varje snurr. Det här gör att Creature from the Black Lagoon passar alla typer av spelare, både nybörjare som vill satsa smått, men också mer erfarna spelare som vill lägga lite mer pengar på sitt spelande. Det lägsta myntvärdet som går att ställa in är 0,10 och det högsta myntvärdet är 5. Den lägsta insatsen som du kan snurra med i denna spelautomat är 2 kronor och den allra högsta insatsen per snurr är 1 000 kronor.
Tema och grafik
Temat i Creature from the Black Lagoon är troget filmen. Som bakgrund i spelet ser vi den svarta lagunen och spelplanen är vackert inramad med träd och klätterväxter som förstärker känslan av att vara i ett exotiskt land. Färgerna i spelet och på de välgjorda illustrationerna påminner om gamla filmaffischer och har en gröngul ton. Vissa av spelets symboler är animerade och några har också ljudeffekter när de skapar en vinnande kombination eller dyker upp på hjulet. Exempelvis har free spins-symbolen ett bubblande ljud och symbolen med Kay syns stående med en kikare mot en brandgul bakgrund. När du får en vinnande kombination med Kay-symbolerna hörs hon ropa och hennes symbol ser rädd ut. Ljudslingan är harmonisk och kommer från filmen och den har även passande fågelkvitter och grodläten.
Bonusfunktioner i spelet
NetEnt har verkligen fyllt på med spännande funktioner! Alla wild-symboler består av texten ”Creature from the Black Lagoon”. Den vanliga wild-symbolen är turkosfärgad men det också finns en röd och en gul wild-symbol som duplicerar sig till det intilliggande hjulet när de dyker upp. En annan sak som gör att vinstchanserna ökar i det här spelet är att wild-symbolerna stannar kvar på hjulet och aktiverar ett omsnurr. Det här gör att du får två chanser till vinnande kombinationer. Har du tur dyker flera upp på raken! I huvudspelet kan du också aktivera free spins genom att få minst tre free spins-symboler. Du kan vinna upp till 20 free spins och när du har vunnit dessa öppnas bonusspelet där du ska skjuta prick på monstret för att rädda Kay och vinna fler gratissnurr.
Positivt med spelet
Spelets välgjorda grafik och tema är både snyggt och roligt, vilket förstärker spelupplevelsen. Det finns flera bonusfunktioner, såsom sticky wilds, omsnurr och duplicerande wilds. Bonusspelet i free spins-läget där du möter lagunens monster är både originellt och väldigt roligt.
Negativt med spelet
Det är inte svårt att vinna i det här spelet men det är ganska svårt att nå free spins-läget, vilket är tråkigt eftersom det är där bonusspelet utspelas.
Sammanfattning
Creature from the Black Lagoon är ett spel värt att kolla in av flera anledningar. Gillar du NetEnt, skräckfilmer eller spelautomater med det lilla extra och den där unika känslan? Då är det här ett spel som du ska prova på. Spelet är snyggt utformat och spelupplevelsen är högklassig, som vanligt när NetEnt är inblandade. Dessutom gör bonusfunktionerna det enklare att få vinnande kombinationer tack vare wild-symboler som både stannar kvar, triggar omsnurr och som duplicerar sig. Bonusspelet som du får spela när du vunnit gratissnurr är verkligen pricken över i:et, vilket förstärker känslan av kultfilmen men som också ger spelet det lilla extra! Är du sugen på att ha en kul stund samtidigt som du försöker snurra hem storvinsten? Prova då spela Creature from the Black Lagoon idag!