Jack Hammer

Serietidningarnas värld är tydligen en källa till inspiration för spelutvecklare. Den här gången är det NetEnt som har tagit sig an serien Jack Hammer från omtyckta Marvel Comics och utvecklat en videoslot utifrån den. De har lyckats riktigt bra och serieridningskänslan finns med under hela tiden du spelar på sloten. Jack Hammer består av fem hjul och tre rader med symboler, vilket innebär att totalt 15 symboler snurrar varje gång du sätter igång hjulen. Du spelar med 25 vinstlinjer som är fasta, vilket innebär att du bara behöver bara hålla koll på ditt myntvärde och din insatsnivå. Jack Hammer har en tydlig grafik och är därför som gjord för att spelas på din mobil eller surfplatta. På så sätt kan du spela var du än befinner dig.

Själva spelplanen är omgiven av en storstadssiluett med en mörk himmel och skyskrapor med tända lysen i fönstren. Högt upp svävar Jack Hammers antagonist Dr. Evil Wuten i sitt luftskepp. På spelplanen ser du de väl tecknade figurerna Jack Hammer, Dr. Wuten, en flicka i nöd, en tidningspojke, en färsk dagstidning, en glaskolv med gift och en hel del ytterligare symboler. För att vinna ska du ha minst tre lika symboler på en vinstlinje med början från vänster. Den högst betalande symbolen är vår hjälte Jack Hammer. Sedan kommer Dr. Wuten, en flicka som ringer efter hjälp och den klassiske tidningspojken som ropar ut dagens rubriker. Här finns även en Sticky Wins Feature, Wild Explosion och Bomb Free Spins.
Vinstlinjer och insatser
Det blir allt vanligare med fasta vinstlinjer hos spel från flera spelutvecklare. Det gäller även NetEnt. Genom att låta spelarna ha stor spännvidd på sina val av insats fungerar det för de flesta, såväl fattiga som rika. I Jack Hammer kan du välja myntvärde från 0,01 euro till 1,00 euro. Du väljer också insatsnivå från ett till tio mynt per vinstlinje. Den absolut minsta insatsen du kan göra på ett snurr är 0,25 euro och den maximala insatsen blir 250 euro. Den högsta vinsten som kan betalas ut på ett snurr är 250 000 mynt. Jack Hammer är lätt att spela och kräver inte så mycket av dig. Du kan med fördel använda autoplay-funktionen som går att ställa in på många olika sätt.
Tema och grafik
Temat med den undre världens skräck Jack Hammer som jagar den elake Dr. Evil Wuten fungerar bra i det serietidningsformat sloten är gjord i. Varje position har fått formen av en ruta i en serietidning. Vinstlinjernas nummer på kanterna har formen av pratbubblor. Det är sparsamt med animationer även om den grafiska formen inbjuder till det men vem har sett rörliga animationer i en serietidning? Det som händer är att bakgrunden i serierutan flämtar till då symbolen deltar i en vinst. Det finns inget bakgrundsljud i den här sloten i grundspelet men ett storband dyker upp då specialfunktionerna drar igång. Om du lyckas få fram fem stycken symboler med Jack Hammer på på en vinstlinje betalar spelet ut 1 000x din insats.
Bonus- och specialfunktioner
Här finns de vanliga specialsymbolerna wilds och scatters även om de har fått lite nya namn. Wild-symbolen kallas Wild Explosion och ersätter alla andra symboler förutom vissa specialsymboler. Funktionen Sticky Win är en trevlig funktion. Den gör att om du vinner, stannar de vinnande symbolerna kvar vid nästa snurr, och nästa, så länge du fortsätter att vinna. Bonusspelet kan ge dig stora mängder free spins. Bonusspelet triggas igång av Bomb Free Spins som är en bomb med tidsinställning. Får du fem stycken går spelet igång med 10 free spins. Får du sex bomber var som helst på hjulen får du 15 free spins. Sju till nio bomber ger dig fem fler för varje bombsymbol. Nio eller fler ger dig 30 free spins. Alla vinster i bonusrundan betalar dessutom x3.
Positivt med spelet
Grafiken i Jack Hammer är ett stort plus i denna slot med sin serietidningsstil. Det går att få stora myntvinster i spelet, närmare bestämt upp till 250 000 mynt. Spelets RTP ligger på 97 %. Du kan vinna rikligt med free spins.
Negativt med spelet
Det händer egentligen inte så mycket i spelet. Serietidningstemat är ett tema som inte passar alla slags spelare. Fler funktioner hade varit roligt.
Sammanfattning
Jack Hammer är en en videoslot med positioner 5×3 där en kolumn består av tre fristående hjul. Temat är en serietidningshjälte vid namn Jack Hammer som bekämpar en skurk som heter Dr. Evil Wuten. Grafiken är inspirerad av serietidningarnas värld och då i synnerhet serien om Jack Hammer. Den lägsta insatsen som går att göra för ett snurr är 0,25 euro och den högsta är 250 euro. Den största myntvinsten är 250 000 på ett snurr. Det finns flera roliga specialfunktioner, som Sticky Win och Bomb Free Spins som kan ge dig hela 30 free spins med en multiplikator på x3. Om du söker en klassisk slot är kanske inte Jack Hammer ditt första val då den kan upplevas som stökigt med alla färger – men prova i alla fall!