Lights

Lights från den svenska spelutvecklaren NetEnt släpptes år 2014 och är en slot som skiljer sig radikalt från de flesta andra slots. Till att börja med är detta en slot som har mycket gemensamt med avskalade retroslots, men till skillnad från dessa slots i grälla färger och med skrällande ljudbild är Lights en mycket stillsam slot. Lights är en slot med få vinstlinjer och med få bonusfunktioner men det är ändå en slot som spelare har svårt att slita sig från. Temat hos denna slot är Asien och framförallt asiatiskt ljus, ett ljus som kan komma från lyktor eller från eldflugor. Andra ljuspunkter hos denna slot från NetEnt är att det går att vinna riktigt stort genom att spela på den.

Lights är en slot med en RTP på 69,1 % och relativt låg volatilitet. En hög RTP betyder att en stor del av insatsen kommer betalas tillbaka till spelaren, statistiskt sett. Låg volatilitet innebär att relativt små vinster regelbundet betalas ut. Även om det går att vinna stort när man spelar Lights är detta framförallt en slot där spelglädjen är det viktigaste. Den vackra grafiken och den minst lika vackra och mycket stillsamma ljudbilden är i det närmaste meditativ, vilket gör det svårt att sluta spela. De ständigt återkommande vinsterna gör det också svårt att slita sig från denna slot. Ett tips är att ställa in Lights i auto spin-läge och helt enkelt bara njuta av spelets totala skönhet.
Vinstlinjer och insatser
Lights är en slot som har fem hjul i tre rader och endast nio vinstlinjer. Antalet vinstlinjer är fast. Moderna femhjulsslots har ofta betydligt fler än nio vinstlinjer men att NetEnt här har nöjt sig med nio vinstlinjer bidrar till harmonin hos denna slot. Storleken på insatsen går att ställa in i tio steg och myntvärdet är justerbart i fem steg. Spelas Lights i euro är lägsta insatsen 0,09 euro och den högsta insatsen 18 euro. Att spela Lights ger avkoppling och njutning och Lights är en av få slots som tjänar på att spelas i auto spin-läge. Det går att ställa in auto spin på allt från 10 spins till 1 000 spins. Den högsta möjliga vinsten som Lights kan dela ut är 90 000 mynt.
Tema och grafik
Temat hos Lights är väl sammanhållet och kretsar kring Asien och dess ljus. I spelets bakgrund syns ett vackert pastoralt landskap som består av ängar och en flod med ett stillsamt vattenfall omgivet av höga berg. Själva spelplanen ser ut som en japansk shinto-port från vilken lyktor och hängen ramar in spelets hjul. Symbolerna består av bokstäver och siffror i ett typsnitt som får dem att likna kinesiska skrivtecken. Övriga symboler är lyktor, flera olika typer av lyktor, samt en yin och yang-symbol. Eldflugor spelar en viktig roll i detta spel och de svärmar kring hjulens symboler. Ljudbilden består av meditativ pianomusik med tydliga asiatiska influenser. Under free spins-rundorna växlar grafiken. Bakgrunden är då samma dal fast på natten under en gigantisk fullmåne och stjärnfall syns då och då på himlen.
Bonusfunktioner hos Lights
Lights skiljer sig från andra slots på så vis att varje spinn innehåller minst två och upp till fyra så kallade floating-wilds. Dessa wilds dyker upp slumpvis och det är svärmar av eldflugor som slår sig ned på hjulens symboler och täcker symbolerna med ordet WILD. Wild-symboler ersätter alla symboler förutom scatter-symbolerna och hjälper till att bilda vinnande kombinationer. Tre eller fler scatter-symboler ger free spins. Tre symboler ger 10 free spins, fyra ger 20 och fem symboler ger 30 free spins. Under dessa free spins-rundor ökar vinstchanserna markant eftersom eldflugorna hjälper spelaren. Eldflugorna skapar tre till sex floating wilds vid varje spinn under en free spins-runda. Det dyker också upp fler yin och yang-symboler under dessa free spins-rundor med möjlighet till ännu fler free spins.
Positivt med Lights
Lights är en otroligt vacker slot som är en ren njutning att spela. Denna slot har en helt acceptabel RTP och delar ut en stor del av insatsen i form av vinst. Lights går att spela med låg insats och det går därmed att njuta av den länge för små pengar.
Negativt med Lights
Trots dess skönhet kan Lights kännas en smula monoton efter en stunds spelande. Lights saknar en progressiv jackpott. Denna slot är inget för den som gillar action.
Sammanfattning
Lights är en slot med ett asiatiskt tema och detta tema går igenom hela denna slot. Det är en slot med mycket lyckad design både gällande dess grafik och ljudbild. Lights är en i grunden mycket enkel slot som har fem hjul i tre rader och med endast nio vinstlinjer. Det är en slot med hög RTP som betalar ut små vinster ofta. Det finns gott om inställningsmöjligheter hos denna slot, vilket gör att den går att spela med både låg och hög insats. Lights har få men lyckade bonusfunktioner och det går att vinna upp till 90 000 mynt. Lights är en perfekt slot för spelare att varva ned med efter att de har spelat en mer actionfylld slot.