Monopoly Roulette Hot Properties

Vad händer om de två populära spelen Monopol och roulette smälter samman till ett? Jo, då bildas Monopoly Roulette Hot Properties. Det är tillverkarna SG Interactive som skapade denna fusion och på så sätt även ett nytt brädspel. De allra flesta känner sannolikt till tärningsspelet Monopol. Du och dina medspelare befinner er på en spelplan i en stad, exempelvis Stockholm. Varje gång ni slår tärningen får era spelpjäser hoppa framåt på planen och stanna på en viss gata, exempelvis Götgatan. Första gången någon landar på gatan får spelaren bestämma om hen vill köpa den. När de andra sedan landar på gatan får dessa betala till ägaren. I Monopoly Roulette Hot Properties har gatorna försvunnit men bilder från spelet finns kvar och är du en fan av spelet kommer du känna igen dig.

Roulette är ett spel som underhållit oss i hundratals år. Det finns numera i ett antal varianter där en av de vanligaste är den europeiska. Du satsar exempelvis på ett nummer mellan 0 och 36 eller mellan färgen svart och röd. Givaren släpper sedan ner en kula i det roterande roulettehjulet. Har du tur stannar kulan i det fack som du satsade på. Monopoly Roulette Hot Properties går i stort ut på samma sak som vanlig roulette. Den stora skillnaden är bonusspelet där du flyttas till ytterligare en spelplan. Planen har rutor med fastighetsnamn och det gäller att ha is i magen eftersom detta liknar ett kvitt-eller-dubbelt spel. Det sägs att roulette är ett hasardspel vilket betyder att det baseras på tur. Dock finns det flera tekniker som sägs kunna öka dina chanser till vinst.
Spelregler till Monopoly Roulette Hot Properties
Monopoly Roulette Hot Properties är ett pedagogiskt spel och enkelt att förstå även om du är nybörjare inom roulette. En anledning är dels att spelplanen är uppmärkt och dels att en röst säger vad du förväntas att göra. Till skillnad från vanligt Monopol spelar du detta digitala bordsspel för dig själv. Det första som du gör innan kulan startar är att välja en summa att satsa mellan 0,02 euro och 500 euro. Du ser möjliga insatser till vänster på spelplanen. Välj sedan valör på det nummer och färg du vill spela på. Övriga satsningar kan vara jämt och udda. Det speciella är satsningen hot properties som fungerar som ytterligare en nolla. Rutan gör spelet än mer spännande men också att husets övertag ökar.
Plattformar
Vi blir allt mer flexibla och vill kunna spela våra favoritspel på vilken enhet som helst. SG Interactive är en av världens mest kända tillverkare av bland annat digitala spel och de följer i hög utsträckning med i teknikutvecklingen. Tack vare det har du möjlighet att spela Monopoly Roulette Hot Properties på dator, surfplatta och mobil oavsett om du har en Android eller iOS. Tänk på att du har möjlighet att provspela gratis innan du eventuellt satsar riktiga pengar.
Så vinner du
För att vinna ska kulan stanna på det eller de nummer och färger som du har satsat på. Olika satsningar ger också olika mycket i vinst. Om du väljer att spela på ett enda nummer från noll till 36 kan du vinna hela 36 gånger insatsen. Oddset ligger på 35 mot ett och detta är svårast att pricka in. Andra satsningar som kan ge höga återbetalningar är split där du satsar på två nummer och som ger 18 gånger insatsen, street där du satsar på tre nummer och som ger 12 gånger insatsen samt corner som kan ge nio gånger insatsen. I spelets regler som du kan läsa genom att klicka på bokstaven ”i” i skärmens nedersta del, finner du en komplett lista över kombinationer och vad dessa ger.
Ju fler fickor som du satsar på desto större blir din vinstchans. Väljer du att lägga din satsning på udda eller jämn ökar dina vinstchanser men du får endast dubbelt så mycket tillbaka vid eventuell vinst. Har du lagt en satsning på ”hot properties” och kulan landar här kommer du att få spela ett bonusspel. Det tar dig till en ny spelplan där du får se 18 stycken kort med fastighetsnamn. Korten ligger med valörerna gömda och du kommer att få välja ut fem av dessa 18. Efter varje gång du vänder ett kort kan du stanna eller fortsatta. Du får också förslag på en summa som du kan acceptera utan att fortsätta vända på korten. Vad du inte vet är om korten är värda mer än den föreslagna summan.
Sammanfattning
Monopoly Roulette Hot Properties är ett roligt brädspel som i mångt är likt vanlig europeisk roulette. Skillnaden ligger i rutan ”hot properties” och vill du ha möjlighet att vinna mer bör du först lägga en satsning i denna rutan i originalspelet. Det sägs att du kan öka vinstchanserna med hjälp av matematiska formler men du får nog mest förlita dig på turen samt logiken att ju fler nummer du satsar på desto större chanser får du. Om du vill prova på något nytt som fortfarande håller kvar tjusningen i roulette kan Monopoly Roulette Hot Properties vara ett roligt och nytt alternativ.