Stora turneringar för Texas Holdem och andra pokerspel

Ända sedan urminnestider har människan haft ett stort bekräftelsebehov. Det har varit genom att tävla med andra på olika saker. Mycket av detta har utvecklats till olika sporter och idag så kallar man även poker för en sport. En sport där man kan få bekräftelse för sin skicklighet och sina talanger inom kortspel. Till en början så sitter man kanske hemma med sina kompisar eller på nätet i ett pokerrum, men utvecklas man och blir bra vill man gärna ha mer. Då är öppna pokerturneringar eller liknande ett bra val för den som vill fortsätta mer poker och samtidigt tjäna stora pengar.

På en turnering kan man tjäna flera miljoner kronor om man vinner och samtidigt få ta del av äran. Många stora pokerspelare har oftast pengarna som ett sekundärt mål i en turnering, nästan alla är så kallade ”vinnarskallar” och vill till varje pris ta hem segern och kunna säga att man kom på plats nummer 1. Det finns dock undantag, ni har kanske läst om pokermiljonären Dan Bilzerian, han gör det för pengarna, inte äran. Att läsa om hans liv är ganska intressant, sök upp lite info på Google om Dan, det rekommenderas om du är intresserad av poker.

Vi tänkte lista lite stora pokerturneringar där man spelar Texas Hold’em.

Worlds Series Of Poker (WSOP)

Detta är den största pokerturneringen i hela världen och det hörs kanske på namnet. Det är världsmästerskapen i poker och Texas Hold’em. Även om Omaha börjar smyga sig i kapp så är Texas Hold’em fortfarande det kortspel som dominerar i WSOP. Detta är också den turnering som har varit i gång längst, man startade den redan 1970. Den första vinnaren i WSOP var Johnny Moss och han vann även 1971 och 1974. WSOP spelas i Las Vegas.

World Poker Tour (WPT)

WPT startade någon gång mellan 2002 och 2003 och är en turnering som är internationell.

European Poker Tour (EPT)

EPT är Europas svar på WPT och den grundades 2004 av John Duthie, en rutinerad pokerspelare. Ingen svensk pokerspelare har vunnit EPT än, men flera har kommit långt i turneringen.

Poker-SM

Vi i Sverige har också en egen pokerturnering där en svensk champion koras varje år. Den hålls dock inte på plats i landet på grund av lagar och regler som förbjuder det, istället kör man turneringen i t.ex. Malta där det är lagligt. Poker-SM anordnas av Svenska Poker Förbundet.

En svensk känd pokerspelare

Ett känt svenskt ansikte inom poker är Viktor Blom. Han får nästan dagligen pryda löpsedlarna i Sverige när det kommer till pokerrapportering. Han är en high roller som blev känd vid ett tillfälle då han satte in 2000 dollar på en pokersida på nätet och spelade sedan in 1, 5 miljoner dollar på bara 14 dagar. Ända sedan den dagen är Viktor Blom en av de mest kända svenskarna inom nätpoker och poker överhuvudtaget. Hans specialitet var just Texas Hold’em och Viktor är känd för sina vågade satsningar i pokerspelet. Viktor Bloms yrke är pokerspelare och han livnär sig på det och sponsorpengar.